Autor: 021.rs

Novi Sad
21.10.2024.
13:48 > 13:51
Novosadska policija proteklog vikenda isključila je iz saobraćaja na teritoriji Južnobačkog okruga 115 vozača i 12 vozila, a zadržala 13 vozača.
  • Arkadije

    21.10.2024 18:58
    Krivično delo
    Zakon mora hitno da se menja. Vožnja pod uticajem alkohola preko 1 promila, mora se kažnjavati kao krivično delo, a ne prekršajno. Alkoholisano stanje je učinjeno sa umišljajem. Ugroženi su životi nedužnih građana.
  • @Frizzle

    21.10.2024 15:06
    Ovde nema ni p od progresivnog već je upravo dijametralno suprotno od toga, sve se svodi na (progresivno) širenje mržnje i netrpeljivosti prema svemu drugačijem i teži homogenosti i jednoumlju dok se progres i demokratija podržavaju samo deklarativno.
  • Frizzle

    21.10.2024 14:20
    eto ti ga sad
    Eto ti ga sad.
    A kad se pokrene inicijativa za drakonsko kažnjavanje ovakvih, npr. više puta je pominjano oduzimanje vozila za "preko dva promila" slučajeve, narod većinski bude protiv. Čak i na ovom (progresivnom) portalu R021, a Kurir i Informer da ni ne otvaramo.

    I to uz uobičajene *falične* argumente:
    *** "I kad bi to uveli, zakon ne bi važio za sve."
    (Važio bi za većinu, što bi drastično smanjilo broj pijanih, a to je najvažnije! Nijedan zakon nigde ne važi baš za sve, svuda ima nedodirljivih, ali kažnjavanje je ipak korisno za društvo.)
    *** "To je protivno ustavu!"
    (Jeste li vi ikad pročitali ustav? Ovakve stvari nemaju veze sa ustavnošću, a važnije je pitanje - na čijoj ste vi strani, i da li želite da branite osobu koja vozi sa 2 promila putem kojim vam se deca vraćaju kući iz škole?)
    *** Itd.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna